Jõulud, uusaasta ja kolmekuninga päev

Hola!

Olen sellega küll väga hiljaks jäänud, aga räägin teile natuke oma pühadest.

22. detsembril oli mul viimane päev kooli enne vaheaega, muidu oli kõik nagu tavaliselt, ainult õpilased vaatasid pidevalt telefoni, et jälgida loterii tulemusi. Nimelt on just sellel kuupäeval siin Riiklik Loterii. 

24. detsembril sõime kogu perega õhtust, laud oli kaetud väga rikkalikult ning enamus, mida sealt leida võis, olid mereannid. Magustoiduks sain proovida nende pudingut, mis siin väga kuulus on. Õhtu möödus suhteliselt rahulikult, kuulasime muusikat, rääkisime juttu ja lihtsalt nautisime. 25 ndal sõime jälle kõik koos, kuid seekord lõunat. Kõik, mis eelmisest õhtust üle jäi, sai siis söödud.

31. sõime jälle kõik koos õhtust, kuid peale õhtusööki panime kõik ette tobedad prillid, pähe värvilised parukad ja nii me siis ootasime, et kell 12 lööks. Sai tantsitud, lauldud ja loomulikult vaieldud natukene. Üheks arutelu teemaks oli näiteks: kas disney laulud paremad inglise või hispaania keeles :D Kui kell hakkas 12 saama panime teleka käima, kallasime klaasid šampust täis ning igale ühele ette kauss 12 viinamarjaga ning mina ja ema kirjutasime paberile 3 soovi uueks aastaks. 12 sekundit enne südaööd hakkasime igal sekundil sööma ühe viinamarja, samal ajal seisin parema jala peal, mille all oli kokkuvolditud paberileht (kõike seda samal ajal ja väga kiiresti teha oli palju raskem kui ma oleks osanud oodata xd), siis lõime klaasid kokku ning emaga põletasime paberilehed ära. Ja siis sai veel koos naerdud ja lihtsalt juttu aetud. Ning järgmise päeva lõunal sõime jälle kõik koos lõunat.

5. jaanuari õhtul panime kõik kingid kuuse alla, kuid keegi ei jõudnud hommikut ära oodata seega istusime elutuppa maha ja avasime kingid. Muidu oleksin ka näinud, kuidas tänavatel sõidavad kaarikud, mille peal 3 kuningat aga koroona tõttu jäi see see aasta kahjuks ära. 
Järgmisel päeval oli väga tore vaadata, kuidas lapsed tulid vanavanemate juurest oma kinkidega ning proovisid väljas oma uusi jalgrattaid ja mänguasju. Sel peale oli ka uuesti üks loterii nimega "El Niño" ehk eesti keeles poiss. Ostsime ka õega kahepeale ühe pileti, kuid kahjuks ei võitnud me midagi. 

8. jaanuar aga hakkas siin korralikult lund sadama. Sellist ei ole nad siin vähemalt 50 aasta jooksul näinud. Kuna riik ei olnud valmistunud siis oli meil koolis poolteist nädalat põhimõtteliselt külmapüha. Autod said liikuma alles umbes nädal hiljem. Aga vähemalt lastel ja ka täiskasvanutel oli väga lõbus 


Päikest 
Birgit <3

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Ma olen päriselt siin!

Kuidas kõik algas

Vahetusaasta tähtis osa - Kool!